Tips en Instructies

Op deze pagina geven wij u uitleg over hoe u in de MS teams gesprekken binnen kunt komen. U kunt deelnemen via uw PC of via uw smartphone of tablet. Als u gebruik maakt van uw smartphone of tablet raden wij u aan om de MS Teams app te downloaden voor het beste gebruiksgemak.

Als u hier klikt komt u op de website van Microsoft terecht en kunt u de app installeren. U heeft hiervoor een Microsoft account nodig. 

 

Etiquêtte regels voor gesprekken via MS Teams:

- Zet en houdt uw microfoon uit, totdat u iets gaat zeggen. Bent u klaar met praten dan kunt u de microfoon weer uitzetten. Dit zorgt ervoor dat er geen bijgeluiden tijdens het gesprek te horen zijn. Deze zijn namelijk erg storend voor het gesprek.

- Dit is een netwerk event en daarom is het fijn als uw gesprekspartners u kunnen zien. Zet dus vooral uw camera aan. 

- Wees u bewust van uw omgeving, ga op een rustige plek zitten en als het lukt voor een lege muur. Als u liever niet wilt dat men uw achtergrond kan zien, dan kunt u een andere achtergrond instellen. U stelt dit in via "achtergrondfilters". Dit kan alleen als u MS Teams heeft gedownload en een account hebt.

 

Instructies om deel te nemen via uw PC:

Ga naar de tab "online solliciteren met werkgevers" hier op de website en klik op de rode tekst bij de werkgever met wie u een gesprek gaat voeren. 

 

U wordt doorgeleid naar de MS Teams website en hier klikt u op "Doorgaan in deze browser" U kunt als u MS Team heeft gedownload ook via de app op uw computer deelnemen. Het kan even duren tot het gesprek geladen is, geef internet even de tijd. 


U wordt nu naar het gesprek geleid. Wij vragen u om het gesprek binnen te gaan met uw microfoon uit en uw camera aan. Dit stelt u voordat u het gesprek in komt zelf in door de schuifjes te verplaatsen (zie groene vak). Als u in het gesprek bent kunt u de microfoon aanzetten, zodra u iets wilt zeggen. Daarna kunt u op "Nu Deelnemen" klikken en u komt in het gesprek terecht.

 

Instructies om deel te nemen via uw smartphone of tablet:

 

Download eerst de app via de link bovenaan deze pagina en open vervolgens de app. Log in. 

 

 

Open vervolgens een webbrowser op uw smartphone of tablet en klik op de 3 streepjes rechts bovenin. De website is het beste te zien in zijn geheel op een smartphone als u deze kantelt. 

Klik in het menu op de tap "Online solliciteren met werkgevers"

 

 

Klik nu op de rode tekst naast de werkgever waar u een gesprek met gaat voeren. 

 

 

U wordt vervolgens direct tot het gesprek toegelaten, wij vragen u om in eerste instantie uw microfoon uit te zetten. Als u gaat praten dan kunt u deze aanzetten. 

 

Wij wensen u heel veel succes met uw gesprek. Mocht u problemen ondervinden met inloggen tijdens het event, klikt u dan hier